Visual Basic ProgressBar Kullanımı!


Visual Basic ve .NET Framework    Visual Basic ve .NET Framework İle İlgili Paylaşım Kategorisi

Yazar: ByClxon    2 Yorum    649 Görüntüleme

Paylaşım Tarihi: 12.05.2016, 08:37:02 #1
ByClxon SEA !
Efsane Üye
Status: Çevrimdışı Yorumları:1,012 Konuları:442 Kayıt Tarihi:07.01.2016 Rep Puanı: 667

Visual Basic ProgressBar Kullanımı!
Bölüm 1: Butona Bastığınızda ProgressBar Çalışsın %100 Oluncada Form2 Açılsın


İlk Önce Ekleyeceklerimiz:
1 Adet Button
1 Adet Timer
1 Adet ProgressBar
1 Adet Label (%Yüzde Gösterimi İçin)




Kodumuz: 


Public Class Form1
















   Private Sub Timer1_Tick
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Timer1.Tick
       ProgressBar1
.Increment(1)
       If ProgressBar1.Value 100 Then
           Timer1
.Stop()
           Form2.Show()
           Me.Hide()
















       End If
       Label1.Text ProgressBar1.Value & (" %")








   End Sub








   Private Sub Button1_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button1.Click
       Timer1
.Start()








   End Sub
End 
Class 
[b]Bu Kodları ve Gerekli Şeyleri Eklediğiniz Zaman Programda Butona Basılınca ProgressBar Çalışacak %100 Oluncada Form2 Açılacak. İsterseniz Form2 Açılmadan Önce MsgBox'la Uyarması İçin Form2.Show() Adlı Kodumuzun Üstüne Alttaki Kodu Ekleyin.[/b]


MsgBox("Yükleme İşlemi Bitti! Yönlendiriliyorsunuz!", , "Yükleme İşlemi Bitti!"

[b][b]Bölüm 2: Direk Form Açılınca ProgressBar Çalışsın %100 Oluncada Form2 Açılsın
[/b]
[/b]





İlk Önce Ekleyeceklerimiz:

1 Adet Timer

1 Adet ProgressBar

1 Adet Label (%Yüzde Gösterimi İçin)





1. Kodumuzu Forma Direk Ekleyin Yani FormLoada 




[b][b]1. Kodumuz:[/b][/b]


 Timer1.Start() 
[b][b][b]2. Kodumuzuda Timer1'e Ekleyelim.
[/b]
[/b]
[/b]








[b][b][b]2. Kodumuz:[/b][/b][/b]


ProgressBar1.Increment(1)
       If ProgressBar1.Value 100 Then
           Timer1
.Stop()
           MsgBox("Yükleme İşlemi Bitti! Yönlendiriliyorsunuz!", , "Yükleme İşlemi Bitti!")
           Timer1.Stop()
           Form2.Show()
           Me.Hide()
















       End If
       Label1.Text ProgressBar1.Value & (" %"
[b][b][b][b]İstediğiniz Soruları Sorabilirsiniz Elimden Geldiği Kadar Yardımcı Olacağım 

[/b]
[/b]
[/b]
[/b]


[b][b][b][b][b][b][b][b]Bölüm 3'ü Sorunuzla Ekleyeceğim[/b][/b][/b][/b][/b][/b][/b][/b]

Kullanıcı İmzası
#fenerbahçeA.A.K.
nErB8V.png
İletişim İçin Facebook;

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012991933980


Öfkemiz sarsın her yanı, bozkurtlar yürüye yürüye
Dökülsün düşmanın kanı, yaşasın ırkçı TÜRKİYE!

Taşında gözü olanın yurduna MEZAR kazacağız
Hainin, soysuzun, döneğin alnına VATAN yaazcağız
Hainin, soysuzun alnına YAŞASIN TURAN yazacağız!



LQgldG.png






 

         


Paylaşım Tarihi: 12.05.2016, 09:31:45 #2
ILoveMH Ağabey
Onaylı Uye
Status: Çevrimdışı Yorumları:160 Konuları:25 Kayıt Tarihi:03.04.2016 Rep Puanı: 3

abi MsgBox("Yükleme İşlemi Bitti! Yönlendiriliyorsunuz!", , "Yükleme İşlemi Bitti!") yazınca hata veriyor Sad yardım

Paylaşım Tarihi: 30.12.2016, 19:50:50 #3
dyzee07 Yeğen
Aktif Üye
Status: Çevrimdışı Yorumları:15 Konuları:0 Kayıt Tarihi:28.12.2016 Rep Puanı: 0

Alıntı:s.a kardesim bu wolteam valuleri nasıl yukluyoruz nereye yazıyoruzz 




Önceki Konu Sonraki Konu





Aradığınızı Bulamadınız Mı ?

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi