Trim fonksiyonuyla html sayfasından veri çekmek


Visual Basic ve .NET Framework    Visual Basic ve .NET Framework İle İlgili Paylaşım Kategorisi

Yazar: ByClxon    2 Yorum    122 Görüntüleme
  • 0 Oy - 0 Yüzde

Paylaşım Tarihi: 12.05.2016, 18:30:34 #1
ByClxon SEA !
Efsane Üye
Status: Çevrimdışı Yorum Sayısı:1,020 Konu Sayısı:444 Üyelik Tarihi:07.01.2016 Rep Puanı: 664

'inet nesnesiyle veri çekeceğimeiz kaynağa bağlanıp String formatında ham veriyi elde ettikten sonra Trim fonksiyonuyla istediğimiz yerleri alarak kullanabiliriz.
'örnek olarak merkez bankasının html sitesinden döviz bilgilerini alan bir fonksiyon :

PrivateFunction DovizKurCek()
Dim strkur AsString
strkur = Inet1.OpenURL("http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.html")
lblDovizUSD = Trim(Mid(strkur, InStr(strkur, "USD") + 39, 10))
lblDovizEUR = Trim(Mid(strkur, InStr(strkur, "EUR") + 39, 10))
lblDovizUSDsatis = Trim(Mid(strkur, InStr(strkur, "USD") + 55, 10))
lblDovizEURsatis = Trim(Mid(strkur, InStr(strkur, "EUR") + 55, 10))
lblDovizGBP = Trim(Mid(strkur, InStr(strkur, "GBP") + 39, 10))
lblDovizGBPsatis = Trim(Mid(strkur, InStr(strkur, "GBP") + 55, 10))
EndFunction

Kullanıcı İmzası
#fenerbahçeA.A.K.
İmage
İletişim İçin Facebook;

linkleri görmek için giriş yapmanız. Yada üye olmanız gerekir.


Öfkemiz sarsın her yanı, bozkurtlar yürüye yürüye
Dökülsün düşmanın kanı, yaşasın ırkçı TÜRKİYE!

Taşında gözü olanın yurduna MEZAR kazacağız
Hainin, soysuzun, döneğin alnına VATAN yaazcağız
Hainin, soysuzun alnına YAŞASIN TURAN yazacağız!



İmage






 

         


mediavenus

Paylaşım Tarihi: 12.05.2016, 18:44:26 #2
burakmamur Yeğen
Kayıtlı Üye
Status: Çevrimdışı Yorum Sayısı:24 Konu Sayısı:2 Üyelik Tarihi:22.04.2016 Rep Puanı: -6

Teşekkürler kardeşim +1 yararlı paylaşım.

Paylaşım Tarihi: 12.05.2016, 19:17:58 #3
mesut196 Delikanlı
Onaylı Uye
Status: Çevrimdışı Yorum Sayısı:115 Konu Sayısı:38 Üyelik Tarihi:13.03.2016 Rep Puanı: 107

teşekkürler +rep Big Grin Big Grin

Kullanıcı İmzası


İmageİmageİmage

  +2 REP VERMEYİ UNUTMA
    linkleri görmek için giriş yapmanız. Yada üye olmanız gerekir.










Aradığınızı Bulamadınız Mı ?

Konuyu görüntüleyenler:
1 Misafir