Iphone/Ios Satmadan önce kesinlikle yapılması gerekenler


iOS    Öncü teknoloji firmasının devrimsel cep telefonu. iPhone 2G, 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5S, 5C, 6, 6+, 6S, 6S+ ve iPad hakkında her şey.

Yazar: AyKapris    0 Yorum    189 Görüntüleme
  • 0 Oy - 0 Yüzde

Paylaşım Tarihi: 19.01.2016, 15:02:35 #1
AyKapris ╭∩╮(︶︿︶) ╭∩╮
Süper Üye
Status: Çevrimdışı Yorum Sayısı:317 Konu Sayısı:114 Üyelik Tarihi:01.01.2016 Rep Puanı: 152

Selam arkadaşlar,


Kişisel veri güvenliği, özel verilerin gizliliği ile ilgili son zamanlarda çok fazla problem görmeye başladık, bu tarz olayların önüne geçmek için, iphone veya ios cihazlarınızı satmadan önce yapmanız gerekenleri aşağıda listeledim;


Bu işlemler yapılmazsa ne olur?
-Kişisel verileriniz 3. parti uygulamalarla hatta bazen 3.parti uygulamalara gerek bile kalmadan başkalarının eline geçebilir, istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

Hadi başlayalım o zaman İmage 

Not: Bu işlemlere başlamadan önce herhangi bir veri kaybı yaşanmaması için yedekleme yapın, aksi taktirde bu verilere ulaşmanız mümkün olmayacak.

1) Ayarlar > iCloud'a dokunun. Aşağı kaydırın ve Çıkış Yap'a dokunun. iOS 7 veya önceki sürümlerinde Hesabı Sil'e dokunun.

2) Çıkış Yap'a tekrar dokunun, ardından iPhone'umdan Sil'e dokunun ve parolanızı girin. 

3) Ayarlar'a dönüp Genel > Sıfırla > Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil seçeneğine dokunun. iPhone'umu Bul'u açtıysanız Apple Kimliğinizi ve parolanızı girmeniz gerekebilir.

4) Aygıtınızın parolası veya Sınırlamalar parolası sorulursa, parolayı girin. Ardından [Aygıtı] Sil seçeneğine dokunun.

Evet burası Apple tarafından yapılması gereken adımlardı, ancak Apple'a bu konuda güvenmemek en faydalısı, çünkü dosyaların ios işletim sisteminde nasıl ve ne şekilde saklandığı konusunda bir fikrimiz yok.

5) Wondershare SafeEraser programını edinin.

Başka bir wipe programı olabilir ancak yaptığım testlerde gerçekten başarılı ve sahte olmayan bir program

6) Aygıtınızı USB kablo kullanarak PC'ye bağlayın, Wondershare SafeEraser programı telefonunuzu görecek ve start butonu çıkaracaktır.

İmage

Eğer start butonu çıkmadıysa, son sürüm itunes kullandığınızdan emin olun veya driverleri manuel olarak edinin.



7) Açılan seçenekten Low seçeneği yerine High seçeneğini seçin ve aşağıda ki kutuya "delete" yazın.

İmage

8) Start butonuna tıklayın cihazınız 1 kere açılıp kapanacaktır, cihaza hiç ellemeyin işlem cihaz kapasitesine göre 1-2 saat sürecektir.

İmage

Bu ekrandan sonra cihaz açılıp kapanır ve wipe işlemi başlar.

İmage

Bu işlem bitene kadar cihazla hiç oynamayın ve usb'den çıkarmayın.

9) Uluslararası standartlara göre 7 kere üstüne yazılan veriler kurtarılamaz, bu program high seçeneği seçiliyken 3 kez yapmaktadır, yani 2 High ve 1 Low aynı işlemi tekrarlarsanız uluslararası standartlara göre cihazınızdan veri kurtarma işlemi mümkün olmayacaktır.

10) Tebrikler, artık telefonunuzu güvenli bir şekilde başkasına satabilir veya verebilirsiniz.

Gutmann'a göre bu işlem 35 kere yapılmalıdır İmage


Peki bu program ne işlem yapıyor;

İmage


Cihazda bir klasör açıyor ve cihazın kapasitesi tamamen dolana kadar yeniden veri yazıyor. ( Wipe )

Kullanıcı İmzası
İmage
İmage
İmage









Aradığınızı Bulamadınız Mı ?

Konuyu görüntüleyenler:
1 Misafir